Διεθνή

ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων λόγω κορωνοϊού – Πιθανό τέλος της πανδημίας Ιούλιο ή Αύγουστο

tags :
ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων λόγω κορωνοϊού – Πιθανό τέλος της πανδημίας Ιούλιο ή Αύγουστο
Δραματική είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, με τους νεκρούς να αυξάνονται ραγδαία.
Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενώ παράλληλα «βλέπει» πιθανό τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ ή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έδωσε καινούργιες εντολές τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ανάμεσα στα άλλα απαγόρευσε τη συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, ενώ ανακοίνωσε πως μπαίνει προσωρινό «λουκέτο» σε μπαρ και εστιατόρια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι νέες αυτές οδηγίες από το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.
«Πήραμε την απόφαση να αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις οδηγίες και να περιορίσουμε τώρα την εξάπλωση της μόλυνσης» τόνισε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Πρόσθεσε πως τα χειρότερα της πανδημίας μπορεί να τελειώσουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή αργότερα.
«Με αρκετές εβδομάδες εστιασμένης δράσης, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο και τον αποφύγουμε γρήγορα» είπε.
Σημείωσε πως δεν εξετάζει σε αυτό το σημείο μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο.
Παράλληλα ανέφερε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει σε ύφεση. Πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του συζητά συστηματικά για περιορισμούς ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβάλει τέτοια μέτρα.
Ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ για τις επόμενες 15 ημέρες.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης λοιμωδών νόσων ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φτάσει τα 3.536 – 1.858 κρούσματα παραπάνω σε σχέση με τις 13 Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 68 από 41.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης