Τελευταία Νέα

Το mega deal της Repsol στις ΑΠΕ - Συμφωνία για αιολικό συγκρότημα 860 MW

Το mega deal της Repsol στις ΑΠΕ - Συμφωνία για αιολικό συγκρότημα 860 MW
Το προτεινόμενο συγκρότημα εντάσσεται στα έργα της Repsol που ανακοινώθηκαν στο παρελθόν και φέρουν πάνω από 1.100 MW νέας αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο ισπανικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών

Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Repsol SA παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός έργου αιολικής ενέργειας 860 MW στη βόρεια περιοχή της Αραγωνίας της Ισπανίας.

Το εν λόγω mega project αποτελείται από 26 αιολικά πάρκα που καλύπτουν τις επαρχίες Huesca, Zaragoza και Teruel της Αραγονίας. Η Repsol δήλωσε ότι η ανάπτυξή τους θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Παράλληλα, η Repsol Electricidad y Gas, μια θυγατρική εταιρεία μέσω της οποίας η επιχείρηση ασκεί δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου, θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Το προτεινόμενο συγκρότημα εντάσσεται στα έργα της Repsol που ανακοινώθηκαν στο παρελθόν και φέρουν πάνω από 1.100 MW νέας αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο ισπανικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών. Ανάμεσά τους είναι το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας των 335 MW, επίσης στη συνοικία Zaragoza και Teruel.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης