Επενδύσεις 532 εκατ. δολ. του Περού σε ενεργειακά projects μέχρι το 2023

Επενδύσεις 532 εκατ. δολ. του Περού σε ενεργειακά projects μέχρι το 2023

Στο επίκεντρο των επενδυτικών στρατηγικών του Περού βρίσκονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεδομένου ότι από φέτος θα ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητες τρείς μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Πρόκειται για τον αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Duna, που βρίσκεται στην Cajamarca, με μια επένδυση που υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.
Το αιολικό πάρκο Huambos, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, η οποία πραγματοποιεί επένδυση άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων και το κέντρο παραγωγής ενέργειας από βιομάζα Callao με επένδυση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σε αυτά τα σημαντικά έργα προστίθενται οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Manta και San Gaban III.
Στο τέλος του 2023, όλα αυτά τα έργα θα αυξήσουν την εγκατεστημένη εθνική παραγωγική ικανότητα κατά 264,8 MW, με επένδυση 532,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, στα έργα γραμμής μεταφοράς, μέχρι το 2020 προγραμματίζεται η εμπορική λειτουργία της γραμμής μετάδοσης 138 kV Aguaytia-Pucallpa, με επένδυση άνω των 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Υπάρχει επίσης ο "Αριθμός επέκτασης 20" που βρίσκεται στις περιοχές Cusco, Huánuco, Lambayeque και San Martín, με μια επένδυση που υπερβαίνει τα 27 εκατομμύρια δολάρια. και το έργο "Παράρτημα ΙΙΙ - Προσθήκη αριθ. 8: Υποσταθμός Puno" στην Cusco, με επένδυση 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις της Minem, αυτά τα έργα γραμμής μεταφοράς μαζί με άλλα που αναπτύχθηκαν στα Huánuco, Áncash, Cerro de Pasco, Junín, Huancavelica, Lima και Puno, ανέρχονται συνολικά σε 582,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης