Ενέργεια

Εντός του Μαρτίου το νέο ενεργειακό σχέδιο του Μεξικού - Προτάσεις 92 διs. δολ. για ενεργειακές

Εντός του Μαρτίου το νέο ενεργειακό σχέδιο του Μεξικού - Προτάσεις 92 διs. δολ. για ενεργειακές
Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις θα ερευνηθούν από τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών του Μεξικού για να δουν αν έχουν ιστορία διαφθοράς ή ξέπλυμα χρημάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας
Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador ανακοίνωσε ότι το νέο ενεργειακό σχέδιο της χώρας θα μπορούσε να είναι έτοιμο εντός 10 ημερών και η κυβέρνηση αναλύει τις προτάσεις του ιδιωτικού τομέα για κοινές ενεργειακές επενδύσεις.
Το Μεξικό έχει επιδιώξει μια πιο καθοδηγούμενη από το κράτος προσέγγιση στον τομέα της ενέργειας υπό τον Lopez Obrador, αλλά ορισμένα μέλη της κυβέρνησής του του πιστεύουν ότι η προσέλκυση περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη σε μια εξερχόμενη οικονομία.
Σύμφωνα με το Reuters ο ιδιωτικός τομέας του Μεξικού είχε εκπονήσει ένα ευρύ πακέτο προτεινόμενων ενεργειακών επενδύσεων για την κυβέρνηση αξίας περίπου 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν ήταν σαφές εάν οι προτάσεις που θα μελετηθούν από την κυβέρνηση θα περιλαμβάνουν την έρευνα πετρελαίου, καθώς τα σχέδια του ιδιωτικού τομέα επικεντρώνονται κυρίως στην παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας, καθώς και στην έρευνα και την παραγωγή φυσικού αερίου.

Ο Lopez Obrador δήλωσε ότι θα συναντηθεί αργότερα την ημέρα με κορυφαίες επιχειρήσεις και τον επικεφαλής της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos Mexicanos, γνωστής και ως Pemex, για να δει "τι μπορεί να γίνει σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας".

Ωστόσο, οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις θα ερευνηθούν από τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών του Μεξικού για να δουν αν έχουν ιστορία διαφθοράς ή ξέπλυμα χρημάτων, δήλωσε ο Lopez Obrador, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2018 σε μια προσπάθεια κατά της διαφθοράς.

Ο Lopez Obrador πήρε το αξίωμα του προέδρου να αναβιώσει την κρατική Pemex και να βάλει φρένο στις ξένες επενδύσεις για να δώσει στους πολίτες μεγαλύτερο μέρος από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η κίνηση έστειλε ένα αρνητικό μήνυμα, μειώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα και την έκκληση του Μεξικού στους επενδυτές.
Στα σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου ύψους 8 δισ. Δολαρίων, η ανακαίνιση των υφιστάμενων διυλιστηρίων και την αντιστροφή της σταθερής μείωσης της παραγωγής ακατέργαστου πετρελαίου.

Η οικονομική ύφεση, που υποχωρούσε από τις χλιαρές επενδύσεις και τις ανησυχίες για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, υποχώρησε πέρυσι σε ήπια ύφεση, υπονομεύοντας την υποστήριξη του Lopez Obrador, ο οποίος υποσχέθηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2018.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης