Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 785.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Φεβρουαρίου στα 444,1 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν μέτρια άνοδο την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ανήλθαν σε 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd), γεγονός που δείχνει ότι οι τερματικοί σταθμοί δεν είχαν ακόμη περιοριστεί όσον αφορά την κάλυψη της ζήτησης στο εξωτερικό.
Το άλμα συνέβη αν και η συνολική κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού παγκοσμίως.

"Η αγορά θα επιβαρυνθεί από τον αντίκτυπο του κορωνωϊού στην ζήτηση", δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν επίσης περίπου 5,6 εκατομμύρια βαρέλια προϊόντων την περασμένη εβδομάδα, ενώ για την εβδομάδα οι εξαγωγές αργού και προϊόντων υπερέβαιναν τις εισαγωγές κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η Lipow δήλωσε ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν απότομα εν μέρει επειδή η ομίχλη στην Αμερικανική Ακτή του Κόλπου καθυστέρησε μερικές αποστολές αυτή την εβδομάδα.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 785.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Φεβρουαρίου στα 444,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας, ΕΙΑ παρά τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι ροές αργού πετρελαίου διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 312.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα την εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 252,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 134,5 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 476.000 βαρέλια ημερησίως.
Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης