Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ: H Fed μείωσε τα επιτόκια στο εύρος 1%-1,25% κατά 50 μονάδες βάσης

ΗΠΑ: H Fed  μείωσε τα επιτόκια στο εύρος 1%-1,25% κατά 50 μονάδες βάσης
Έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων  είχε απηυθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump
Σε μια σπάνια κίνηση η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού. 
Αναλυτικότερα η Fed μείωσε τα επιτόκια στο εύρος 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75%, σε μια έκτακτη παρέμβαση για τη στήριξη των αγορών.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα 3/3 έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προκειμένου να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από την έξαρση του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια και δήλωσε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση προκειμένου να αντισταθμίσει την κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό στην Κίνα και την επιβράδυνση».
«Μείωσαν τα επιτόκια στο 0,5% γεγονός που αποτελεί ιστορικό χαμηλό», δήλωσε ο Donald Trump, διευκρινίζοντας ότι «άλλες χώρες κάνουν το ίδιο πράγμα, αν όχι περισσότερα».
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η Fed μας βάζει να πληρώνουμε υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με πολλούς άλλους, όταν θα έπρεπε να πληρώνουμε λιγότερα», τονίζοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα πολιτική της Τράπεζας «είναι σκληρή για τους εξαγωγείς μας και τοποθετεί τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα».
«Πρέπει να είναι το αντίστροφο, πρέπει να προχωρήσει σε χαλάρωση και να μειώσει πολύ τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Trump, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ο Jerome Powell ο οποίος ηγείται της Federal Reserve έκανε λάθος από την πρώτη μέρα, και είναι στενάχωρο».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης