Τελευταία Νέα

Επένδυση 33 εκατ. δολ. της Τασμανίας για την κατασκευή βιομηχανίας παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου - Στόχος η αγορά της Ασίας

Επένδυση 33 εκατ. δολ. της Τασμανίας για την κατασκευή βιομηχανίας παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου - Στόχος η αγορά της Ασίας
Σημαντικά επενδυτικά βήματα

Επένδυση ύψους 33 εκατ. δολ. θα πραγματοποιήσει η Τασμανία της Αυστραλίας για την κατασκευή βιομηχανίας παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ειδικότερα, η πολιτεία της Αυστραλίας επιδιώκει να επωφεληθεί από την αφθονία της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και την πτώση του κόστους παραγωγής, έτσι ώστε να εξάγει υδρογόνο στην αγορά της Ασίας. Μάλιστα, έκθεση της κυβέρνησης το 2018 εκτίμησε πως η βιομηχανία υδρογόνου θα μπορούσε να αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία ετησίως έως το 2030.

Το σχέδιο

Το σχέδιο της εν λόγω πολιτείας περιλαμβάνει εργοστάσιο παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου με συνολική εγκατεστημένη ισχύ έως 1000 MW, καθώς και χρηματοδότηση δανείων με ευνοϊκούς όρους για την προώθηση περαιτέρω επενδύσεων.
«Το υδρογόνο παρουσιάζει μια σημαντική οικονομική ευκαιρία καθώς χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και η Κίνα αναζητούν υδρογόνο που παράγεται από τις ΑΠΕ, έτσι ώστε να μειωθεί οι εκπομπές CO2» αναφέρει μεταξύ άλλων η πολιτεία της Τασμανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης