Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Lundin Petroleum στοχεύει να γίνει ουδέτερη σε άνθρακα μέχρι το 2030  

Η Lundin Petroleum στοχεύει να γίνει ουδέτερη σε άνθρακα μέχρι το 2030   

Η εταιρεία  θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την προμήθεια των υπεράκτιων πεδίων της και θα υιοθετήσει μέτρα αντιστάθμισης του άνθρακα

 

 

Η Lundin Petroleum AB θα επιδιώξει να καταστήσει τις δραστηριότητές της ουδέτερες  σε άνθρακα μέχρι το 2030, ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία, συμμετέχοντας στον αυξανόμενο κατάλογο των παραγωγών πετρελαίου που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επικρίσεις για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την προμήθεια των υπεράκτιων πεδίων της και θα υιοθετήσει μέτρα αντιστάθμισης του άνθρακα.
Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου υπόκεινται στις πιέσεις των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας για επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.
Το διοικητικό συμβούλιο της Lundin πρότεινε επίσης την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε Lundin Energy.
Τα μέτρα της αποσκοπούν στη μείωση ή αντιστάθμιση του CO2 και άλλων αερίων από τις δραστηριότητες του πετρελαϊκού τομέα της Lundin, καθώς και τις έμμεσες εκπομπές από επιχειρηματικές δραστηριότητες, γνωστές ως εκπομπές Scope 1 και 2 αντίστοιχα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ασχολείται επίσης με ορισμένες λεγόμενες εκπομπές Scope 3, όπως από τα πλοία εφοδιασμού και τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά του προσωπικού στις πλατφόρμες πετρελαίου, αλλά όχι τις μεγαλύτερες εκπομπές από τη χρήση πετρελαίου από πελάτες.
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, όπως η γαλλική Total και η αγγλο-ολλανδικό Shell, έχουν θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών του Scope 3
H Lundin θα μειώσει τις εκπομπές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Νορβηγία σε λιγότερο από 2 kg  CO2 ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου από το 2023 σε σύγκριση με 6,5 kg το 2018.
Αυτό περιλαμβάνει σχέδια που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως για σύνδεση του πεδίου Edvard Grieg της Lundin με το δίκτυο χερσαίου ηλεκτρισμού από το 2022 μέσω του πεδίου Johan Sverdrup της Equinor, το οποίο ανήκει κατά 20% στην Lundin.
Η Lundin δήλωσε επίσης ότι σχεδίαζε να αντικαταστήσει την καθαρή του χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2023, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδιόριστης επένδυσης σε έργο αιολικής ενέργειας το 2021.
Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επένδυση 60 εκατ. δολαρίων σε έργο υδροηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία.
"Για εκπομπές που δεν μπορούμε να μειώσουμε επιχειρησιακά, εξετάζουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς αντιστάθμισης για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα μέχρι το 2030", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η εταιρεία θα συμπεριλάβει επίσης το αποτύπωμα άνθρακα για οποιεσδήποτε μελλοντικές εξελίξεις ή εξαγορές πριν από τις επενδυτικές αποφάσεις, πρόσθεσε.
Οι εκπομπές  της Lundin από λειτουργίες ανήλθαν σε 0,4 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου CO2 το 2018 σε σύγκριση με τις εκπομπές του Scope 3 ύψους 16,9 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με την έκθεση για την αειφορία της εταιρείας.
Οι περιβαλλοντολόγοι επέκριναν το σχέδιο της Lundin για την αποτυχία αντιμετώπισης των εκπομπών από τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες γενικά παράγουν περίπου το 95% των εκπομπών.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης