Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η EDF επεκτείνει τις διακοπές σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η EDF επεκτείνει τις διακοπές σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες
Λόγω τεχνικών ζητημάτων
Η γαλλική κρατική EDF επέκτεινε τις διακοπές σε τρεις από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της κατά αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρικού δικτύου RTE την Πέμπτη 27/2/2020.
Η επανεκκίνηση του πυρηνικού αντιδραστήρα Paluel 2 των 1330 μεγαβάτ καθυστέρησε 16 εβδομάδες έως τις 31 Αυγούστου.
Η EDF δήλωσε ότι η διακοπή του Paluel μπορεί να διαρκέσει περισσότερο λόγω τεχνικού ζητήματος που απαιτεί μια νέα και περίπλοκη διαδικασία συντήρησης.
Ο αντιδραστήρας Paluel 2 στη βόρεια Γαλλία είναι εκτός σύνδεσης από τον Οκτώβριο του 2019 για προγραμματισμένη αναβάθμιση και συντήρηση και αρχικά αναμενόταν να επαναλάβει την παραγωγή στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την EDF, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες Flamanville 1 και 2 στη βόρεια Γαλλία παρατάθηκαν έως τις 31 Μαΐου από τα μέσα Απριλίου, προσθέτοντας ότι η "διάρκεια διακοπής μπορεί να επεκταθεί λόγω σύνθετων δραστηριοτήτων συντήρησης".
Το Flamanville 1 είναι εκτός σύνδεσης από τον Σεπτέμβριο του 2019 και από το Flamanville 2 από τις 10 Ιανουαρίου 2019.

Ο γαλλικός οργανισμός πυρηνικής ασφάλειας ASN τοποθέτησε και τους δύο αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό του Flamanville υπό αυξημένη εποπτεία τον Σεπτέμβριο μετά από ελλείψεις που διαπίστωσε στη συντήρηση και την επιτήρηση των εργολάβων.

Η EDF αναμένει ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας θα κυμανθεί μεταξύ 375 τερατοβάτρου (TWh) και 388 TWh φέτος μετά την απώλεια του στόχου της το 2019 λόγω παρατεταμένων μη προγραμματισμένων διακοπών και σύνθετου χρονοδιαγράμματος συντήρησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης