Ηλεκτρισμός

Βρετανία: Η Drax σταματά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα το 2021

tags :
Βρετανία: Η Drax σταματά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα το 2021
Η Drax έχει την ικανότητα να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 13 εκατομμύρια σπίτια
Η βρετανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Drax Group Plc ανακοίνωσε την Πέμπτη 27/2/2020 ότι θα τερματίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στο εργοστάσιο της στο North Yorkshire, πριν από την προθεσμία της Βρετανίας για το 2024.
Η Drax, η οποία έχει την ικανότητα να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 13 εκατομμύρια σπίτια, έχει μετατρέψει τέσσερις από τις έξι πρώην μονάδες που λειτουργούν με καύση άνθρακα την τελευταία δεκαετία για να χρησιμοποιήσει σφαιρίδια από βιομάζα.
Παρά το γεγονός ότι σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στο σταθμό Drax αναμένεται να τερματιστεί τον Μάρτιο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλίσει ότι οι δύο μονάδες άνθρακα που παραμένουν θα είναι διαθέσιμες έως τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδίου για την παροχή εφεδρικής ηλεκτρικής ενέργειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
"Ο τερματισμός της χρήσης άνθρακα στο Drax είναι ένα ορόσημο στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να μετατρέψουμε τις επιχειρήσεις και να γίνουμε παγκόσμια ηγετική εταιρεία αρνητικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030", δήλωσε ο επικεφαλής της ς Will Gardiner.
"Το ταξίδι του Drax από τον άνθρακα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και είμαι υπερήφανος που λέω ότι θα τελειώσουμε τη δουλειά αρκετά νωρίτερα από την κυβερνητική... προθεσμία", πρόσθεσε.
Ο κ. Drax δήλωσε ότι το τέλος της παραγωγής άνθρακα θα οδηγήσει σε μείωση προσωπικού στο εργοστάσιο περίπου 200-230 ανθρώπων από τον Απρίλιο του 2021. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα κληθούν να συμβουλευτούν τους επόμενους μήνες, ανέφερε η εταιρεία.
Αναμένει επίσης μείωση του λειτουργικού κόστους της μονάδας κατά περίπου 25-35 εκατομμύρια λίρες ετησίως, όταν ολοκληρωθεί η σταδιακή κατάργηση του άνθρακα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 64% στα 410 εκατομμύρια λίρες (533 εκατομμύρια δολάρια) για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 250 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος.
Η αύξηση του κέρδους οφειλόταν στην ενσωμάτωση των αποκτώμενων περιουσιακών στοιχείων υδροηλεκτρικών και φυσικών αερίων και στη μείωση του κόστους των σφαιριδίων ξύλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης