Επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. δολ. για την ανάπτυξη αιολικών έργων στο Μεξικό

Επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. δολ. για την ανάπτυξη αιολικών έργων στο Μεξικό
Το Μεξικό παραμένει ένας από τους κύριους επενδυτικούς προορισμούς για την ανάπτυξη τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Περισσότερα από 1.200 MW αιολικής ενέργειας θα προστεθούν στη συνολική εγκατεστημένη ισχύ του Μεξικού κατά το τρέχον έτος, πράγμα που μεταφράζεται σε επενδύσεις της τάξεως των 1,3 δισ. δολ.
Από την πλευρά του, ο Leopoldo Rodríguez, πρόεδρος της Μεξικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (AMDEE), δήλωσε ότι οι πόροι θα προορίζονται για την ανάπτυξη έντεκα έργων, εκ των οποίων τα έξι αντιστοιχούν σε δημοπρασίες και πέντε σε συμβάσεις για την κάλυψη της ζήτησης της αγοράς.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Φόρουμ Windpower 2020 του Μεξικού, ο διευθυντής ανέφερε ότι το 2019 ενσωματώθηκαν πάνω από 1.279 MW στην εγκατεστημένη ισχύ, δηλαδή συνολικά 6.237 MW που μπορούν πλέον να παραχθούν με την τεχνολογία αιολικής ενέργειας, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 8% σε σύνολο. Αυτή η ποσότητα ενέργειας αντιπροσωπεύει ήδη αύξηση 27,5% σε σύγκριση με το τέλος του 2018.
Ωστόσο, φέτος το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί με περισσότερα από 7.000 MW διότι, παρά τις ρυθμιστικές αλλαγές και τις νέες ενεργειακές πολιτικές, το Μεξικό παραμένει ένας από τους κύριους επενδυτικούς προορισμούς για την ανάπτυξη τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Έτσι, για το τρέχον έτος, η κατασκευή των έντεκα νέων αιολικών πάρκων, που βρίσκονται κυρίως στα κράτη Coahuila, Tamaulipas, Yucatan και Oaxaca, θα απαιτήσoyn επενδύσεις ύψους έως 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης