Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Λευκορωσία αγοράζει πετρέλαιο από την SOCAR

Η Λευκορωσία αγοράζει πετρέλαιο από την SOCAR
Τον Μάρτιο θα αρχίσουν οι προμήθειες από πέντε ρωσικές εταιρείεσ
Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Λευκορωσίας Belneftekhim έχει υπογράψει σύμβαση με την SOCAR του Αζερμπαϊτζάν για να λάβει δύο φορτία πετρελαίου συνολικής αξίας 160.000 τόνων, ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/2/2020.
Η Λευκορωσία και η Ρωσία βρίσκονται σε καταμετρήσεις από την 1η Ιανουαρίου, όταν δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τους όρους παράδοσης πετρελαίου για το 2020 και οι μεγάλες ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες ανέστειλαν τις παραδόσεις πετρελαίου στον Λευκορωσία.
Η SOCAR σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA σύντομα θα στείλει στη Λευκορωσία ένα φορτίο πετρελαίου, ενώ ένα ακόμη θέμα συζητείται.
Οι εταιρείες του ομίλου Safmar, Russneft και Neftisa, είναι οι μόνοι προμηθευτές ρωσικού πετρελαίου στη Λευκορωσία, αναγκάζοντας το Μινσκ να αναζητήσει αργό πετρέλαιο από άλλες χώρες από τις αρχές του 2020.
Τον Μάρτιο, πέντε νέες ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στη Safmar και θα αρχίσουν να προμηθεύουν πετρέλαιο στη Λευκορωσία χωρίς προσαύξηση τιμής, ανακοίνωσε η Belneftekhim.
"Αυτοί είναι οι νέοι παίκτες που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην αγορά της Λευκορωσίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Belneftekhim Alexander Tishchenko στο Reuters χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Η Ρωσία πρότεινε νέους όρους για μελλοντικό εφοδιασμό της Λευκορωσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε ένδειξη πιθανής προόδου στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης