Ενέργεια

«Πράσινο» φως από γερμανικό δικαστήριο για το εργοστάσιο της Tesla - Κανονικά η αποψίλωση του δάσους

«Πράσινο» φως από γερμανικό δικαστήριο για το εργοστάσιο της Tesla - Κανονικά η αποψίλωση του δάσους
Στόχος της Tesla είναι να ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας σε ευρωπαϊκό έδαφος το καλοκαίρι 2021

Πράσινο φως από ένα γερμανικό δικαστήριο για να κόψει δέντρα για το νέο της εργοστάσιο στην χώρα, έλαβε η Tesla.
Παρόλο που δεν έχει ακόμη εκδοθεί άδεια για την κατασκευή του λεγόμενου Gigafactory στο Βρανδεμβούργο, η υπηρεσία τοπικής αυτοδιοίκησης που εποπτεύει την επιδιωκόμενη τοποθεσία της έδωσε άδεια να καθαρίσει 91 εκτάρια δασικής γης.
Υπενθυμίζεται μάλιστα πως μετά από προσφυγή δύο μικρών περιβαλλοντικών οργανώσεων το διοικητικό εφετείο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή αποψίλωσης δασικής έκτασης 900 στρεμμάτων. Η περιοχή προορίζεται για την κατασκευή εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, κοντά στο Βερολίνο.
Ως επιχείρημα για την προσφυγή τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προβάλλουν το επιχείρημα ότι οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και ότι δεν τηρούνται τα χρονικά περιθώρια για ενστάσεις πολιτών.
Στόχος της Tesla είναι να ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας σε ευρωπαϊκό έδαφος το καλοκαίρι 2021. Η πρόθεση αυτή στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ωστόσο, το δικαστήριο, το οποίο επιβλέπει την περιοχή στην οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει το νέο του εργοστάσιο, αποφάσισε την Πέμπτη (20/2) να απορρίψει την εν λόγω εντολή. Μάλιστα, η απόφαση είναι τελική.
Σκοπός της εταιρείας μεταξύ άλλων είναι η παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων ετησίως. Θα είναι το τέταρτο Gigafactory της εταιρείας, ενώ άλλα θα βρίσκονται στη Νεβάδα, τη Νέα Υόρκη και πιο πρόσφατα στη Σαγκάη της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης