Ενέργεια

Συνεργασία ΚΕΠΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Συνεργασία ΚΕΠΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή
To ΚΕΠΕ θα συνδράμει την Περιφέρεια στο μάστερ πλαν της για την προοπτική της περιοχής της Μεγαλόπολης κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή
Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα αποτελέσει Σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ Παναγιώτη Λιαργκόβα και άλλα στελέχη του εν λόγω Κέντρου.
Ειδικότερα, το ΚΕΠΕ -στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που αναμένεται να υπογραφεί- θα συνδράμει, αφ’ ενός την Περιφέρεια στο μάστερ πλαν της για την προοπτική της περιοχής της Μεγαλόπολης κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και αφ’ ετέρου τον περιφερειάρχη ως προς τη διαμόρφωση των προτάσεών του στη Συντονιστική Επιτροπή της οποίας ο Π. Νίκας είναι μέλος.
Υπενθυμίζεται ότι η υπό τον Κωστή Μουσουρούλη εν λόγω επιτροπή -στην οποία μέλη είναι, μεταξύ άλλων, οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Π. Νίκας και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης-, αποτελεί την ομάδα εργασίας που υπό την εποπτεία της Διυπουργικής Επιτροπής θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα συντονίσει τις συνδεόμενες με αυτό δραστηριότητες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης