Κατασκευή ανεμογεννητριών με 100% ανακύκλωση: Η πρόκληση της αιολικής βιομηχανίας

Κατασκευή ανεμογεννητριών με 100% ανακύκλωση: Η πρόκληση της αιολικής βιομηχανίας
Η αιολική βιομηχανία παράγει πολύ λιγότερο σύνθετα απόβλητα από άλλες βιομηχανίες

H κατασκευή ανεμογεννήτριας με δυνατότητα ανακύκλωσης 100% αποτελεί την πλέον πρόκληση για τον κλάδο της αιολικής βιομηχανίας.Στις μέρες μας οι ανεμογεννήτριες έχουν ήδη ποσοστό ανακύκλωσης 85% έως 90%.
Οι λεπίδες ανεμογεννητριών είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά που ενισχύουν την απόδοση της αιολικής ενέργειας επιτρέποντας τις ελαφρύτερες και μακρύτερες λεπίδες. Σήμερα 2,5 εκατομμύρια τόνοι σύνθετου υλικού χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στον αιολικό τομέα.Η πολυπλοκότητα αυτού του σύνθετου υλικού απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες ανακύκλωσης. Σήμερα, η κύρια τεχνολογία για την ανακύκλωση σύνθετων αποβλήτων είναι μέσω της συν-επεξεργασίας του τσιμέντου.
Η αιολική βιομηχανία παράγει πολύ λιγότερο σύνθετα απόβλητα από άλλες βιομηχανίες.
Μόλις τον περασμένο μήνα, η Vestas ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μηδενικούς στρόβιλους.
Αυτή η φιλοδοξία είναι καθοριστική: το ζήτημα του τέλους ζωής απαιτεί ταχεία δράση. Η πρώτη γενιά ανεμογεννητριών αρχίζει τώρα να έρχεται στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής και να αντικατασταθεί από σύγχρονους στρόβιλους. 14.000 πτερυγίων ανεμογεννητριών θα παροπλιστούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ανακύκλωση αυτών των παλιών λεπίδων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αιολική βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης