Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ηλιακή ενέργεια "εκτοπίζει" τον άνθρακα στην Αυστραλία - Μείωση 5% στις εκπομπές αερίων

Η ηλιακή ενέργεια
Η αιολική και ηλιακή ενέργεια οδήγησαν σεμείωση των τιμών χονδρικής ενέργειας
Η αύξηση ρεκόρ των ανανεώσιμων μεγεθών αλλάζει το ηλεκτρικό τοπίο της Αυστραλίας, εξαλείφοντας τις εγκαταστάσεις άνθρακα και μειώνοντας τις τιμές και τις εκπομπές.
Σύμφωνα με το Bloomberg η ηλιακή και η αιολική ενέργεια κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου στο πλαίσιο των πέντε δικαιοδοσιών που αποτελούν την εθνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η διαχειριστική αρχή ενέργειας στην τριμηνιαία έκθεσή της.
Αυτό βοήθησε να μειωθούν οι εκπομπές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2001 και να μειωθούν οι τιμές χονδρικής κατά σχεδόν το ένα πέμπτο.
"Η καταγραφή της μεταβλητής αύξησης της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, καθώς το μεγάλο ποσό της νέας ικανότητας που επί του παρόντος είναι διαπιστευμένο είναι πιθανό να φτάσει σε πλήρη παραγωγή έως τα μέσα του 2020", ανέφερε η AEMO στην έκθεση.

bloo
"Τον Δεκέμβριο του 2019 (και τον Ιανουάριο του 2020), οι υψηλές θερμοκρασίες, η παραγωγή η γραμμές μεταφοράς και οι πυρκαγιές δοκίμασαν το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας NEM και οδήγησαν σε αστάθεια των τιμών."
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Scott Morrison αντιμετώπισε έντονη κριτική για την έλλειψη κλιματικής πολιτικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τη χώρα φέτος το καλοκαίρι.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξή του στη βιομηχανία άνθρακα, ενόψει μιας αυξανόμενης αντίδρασης ενάντια στα καύσιμα, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη σε μελέτη για μια νέα μονάδα.
Στη Δυτική Αυστραλία, η οποία δεν ανήκει στην εθνική αγορά, μια αύξηση 47% σε ετήσια βάση στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στο τρίμηνο ξεπέρασε την αύξηση του άνθρακα και της ηλιακής παραγωγής, σύμφωνα με την έκθεση.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης