Ενέργεια

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Υπογραφή MoU με την EDP Renewables για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Υπογραφή MoU με την EDP Renewables για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα
Η EDPR, θυγατρική εταιρεία της Energias de Portugal, S.A (EDP), κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Μνημόνιο κατανόησης (MoU) στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπέγραψαν η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και η EDP Renewables. 


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ για την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης (MoU)

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στροφής του ομίλου ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, υπέγραψε Μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την EDP Renewables.

Η EDPR, θυγατρική εταιρεία της Energias de Portugal, S.A (EDP), κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Με βάση τους φιλόδοξους στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 400 MW.

Σχετικά με τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. Διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 12,2 GW στην Ελλάδα, με θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς καθώς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Έχει στην κυριότητά της το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση € 3 δισ. περίπου, διαχειριστής του οποίου είναι η θυγατρική της εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, εξυπηρετώντας περίπου 6,9 εκατ. πελάτες σε όλη τη χώρα. Αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της ΔΕΗ η αποανθρακοποίηση μέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και της προώθησης των επενδύσεων σε ΑΠΕ, προκειμένου ο Όμιλος να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Παράλληλα η ΔΕΗ έχει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου. Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. Το 2018, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΔΕΗ ανήλθε σε € 4,7 δισ. και το σύνολο του ενεργητικού σε € 14,1 δισ., με περίπου 16.750 εργαζόμενους.

Σχετικά με την EDPR

Η EDPR, θυγατρική εταιρεία της Energias de Portugal, S.A (EDP), κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και αποτελεί παγκοσμίως τον τέταρτο μεγαλύτερο παραγωγό αιολικής ενέργειας. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο με αποτέλεσμα να έχει σήμερα παρουσία σε 14 χώρες στην Ευρώπη, στη Βόρεια καθώς και στη Νότια Αμερική. Η μητρική εταιρεία της EDPR, Energias de Portugal, S.A (EDP) αποτελεί μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με επιπλέον δραστηριότητα στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εταιρεία διαθέτει στο δυναμικό της περισσότερους από 11,5 χιλ. εργαζόμενους και προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο περίπου 11 εκ. καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης