Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Orban εντείνουν τις πιέσεις υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Β. Μακεδονία

Merkel και Orban εντείνουν τις πιέσεις υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Β. Μακεδονία
Θέλουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία στην ΕΕ
Η καγκελάριος Angela Merkel και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban επιβεβαίωσαν σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο την επιθυμία τους να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τον Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε πίεση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με τη Σερβία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της με ΕΕ.
«Οι συνομιλίες με την Σερβία πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Orban πριν από την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.
«Μόνον έτσι μπορεί αν επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο ίδιος.
Ο Orban εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το δημοσιονομικό πλαίσιο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2028 κατά την προσεχή ειδική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Merkel  τόνισε ότι τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής της ΕΕ είναι σημαντικά για την Ουγγαρία ως χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.
Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τα ανατολικογερμανικά κρατίδια που δεν έχουν ακόμη φτάσει στο επίπεδο ανάπτυξης που έχουν τα δυτικά.
Στις 20 Φεβρουαρίου, οι 27 αρχηγοί των κρατών μελών θα προσπαθήσουν α συμφωνήσουν για το επταετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ από το 2021-2028, ύψους περίπου 1 τρισεκ. ευρώ.



www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης