Χαρίτσης: Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας

Χαρίτσης: Καλούμε την  κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας

Η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της μεγάλης πρόκλησης της εποχής μας, ανέφερε μεταξύ άλλων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας το σχέδιο της για την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, εξαγγέλλει άρον-άρον το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας, προκαλώντας εύλογα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.«Καλούμε να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά, χωρίς κανένα σχέδιο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος και την αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Χωρίς καμία ειδική στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση και τις λιγνιτικές περιοχές και δεσμευτικό πλάνο χρηματοδότησης της.

Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες καταδικάζει στην ανεργία και την ερήμωση.

Χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο για τους εργαζόμενους και τις τοπικές οικονομίες που πλήττονται άμεσα.

Χωρίς να διστάζει να καταστείλει βίαια τις αντιδράσεις των πολιτών με χρήση χημικών.

Η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της μεγάλης πρόκλησης της εποχής μας.

Αντιμετωπίζεται όμως από την κυβέρνηση της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με επικοινωνιακούς όρους και ως πρόσχημα για να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα αξιόπιστο και μακροπρόσθεσμο σχέδιο σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

Ένα σχέδιο με εξασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους και στη βάση ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων, το οποίο θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή.

Την καλούμε να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr