Ενέργεια

Αναστασιάδης: Αστεϊσμοί τα περί διχοτόμησης της κυπριακής ΑΟΖ - Αυτή την ώρα ασχολούμαι με σοβαρά θέματα

Αναστασιάδης: Αστεϊσμοί τα περί διχοτόμησης της κυπριακής ΑΟΖ - Αυτή την ώρα ασχολούμαι με σοβαρά θέματα

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη προκάλεσαν οι αναφορές σε έρευνα για διχοτόμηση της κυπριακής ΑΟΖ

Τη δυσαρέσκεια του Νίκου Αναστασιάδη προκάλεσαν τα περί μελέτης για διχοτόμηση της κυπριακής ΑΟΖ, με τον πρόεδρο της Κύπρου να κάνει λόγο για «αστεϊσμούς».
Κληθείς από δημοσιογράφο στο Προεδρικό Μέγαρο, να σχολιάσει χθεσινή αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ περί μελέτης για διχοτόμηση της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την ώρα ασχολούμαι με σοβαρά θέματα και θεωρώ πως είναι πολύ σοβαρότερο το θέμα του αθλητισμού από τους αστεϊσμούς που ακούω».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ρωτήθηκε για πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέθεσε σε συνεργάτες του την εκπόνηση μελέτης για διχοτόμηση της ΑΟΖ, και επιβεβαίωσε ότι έφτασαν κοντά του παρόμοιες πληροφορίες, όμως ανέφερε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί δημόσια σε αυτά τα ζητήματα.
Παρέπεμψε ωστόσο σε δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, παραπέμπουν σε μια αποδοχή δύο χωριστών ΑΟΖ, ενώ αναφέρθηκε και στη δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών, λέγοντας ότι «πολλοί αποδίδουν αυτή τη συζήτηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης