Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ξεκινά σήμερα (7/2) η διήμερη περιοδεία κ.Χατζηδάκη στη Δυτ. Μακεδονία για τη μεταλιγνιτική εποχή

Ξεκινά σήμερα (7/2) η διήμερη περιοδεία κ.Χατζηδάκη στη Δυτ. Μακεδονία για τη μεταλιγνιτική εποχή

Ο υπουργός Ενέργειας είναι επικεφαλής ευρέος κυβερνητικού κλιμακίου και συνοδεύεται από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση

Θερμή υποδοχή φαίνεται πως επιφυλάσσουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο τη Δυτική Μακεδονία με αντικείμενο την πορεία μετάβασης της περιοχής στη μετά τον λιγνίτη εποχή, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά και η τοπική κοινωνία.

Επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, θα συνοδεύεται και από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο,   αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση ο οποίος θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την «ενεργειακή καρδιά» της επιχείρησης που διοικεί από τον περασμένο Αύγουστο. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Εν όψει της επίσκεψης το σωματείο της ΔΕΗ «Σπάρτακος» καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζει για σήμερα Παρασκευή (7/2) στη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V» στις 14.30 και το Σάββατο (8/2) στο Ξενοδοχείο Παντελίδης της Πτολεμαΐδας στις 14.00.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του «Σπάρτακου» μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028, την εκπεφρασμένη θέση της διοίκησης της ΔΕΗ και του κ. Χατζηδάκη για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023 «η ανατροπή που επέρχεται φαίνεται πως θα είναι σφοδρή και καταστροφική». Η θέση του σωματείου παραμένει αταλάντευτη: «Όχι στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, στον ξαφνικό θάνατο των ενεργειακών κοινωνιών, στην ανεργία και στον μαρασμό».

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυνε και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, σημειώνοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο τη Δ. Μακεδονία, χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα, ενώ ο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα προανήγγειλε έντονη διαμαρτυρία προς το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αρνούμαστε να πεθάνουμε. Δε μπορούν να καταλάβουν ο κ. Χατζηδάκης κι ο κ. Μητσοτάκης τι είναι αυτό που έχουν αποφασίσει. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στην περιοχή μας σαν στυμμένη λεμονόκουπα».

Ημερίδα για τη μεταλιγνιτική εποχή

Πρέπει να σημειωθεί ότι επίσημο πρόγραμμα του κ. Χατζηδάκη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το υπουργείο πάντως φαίνεται ότι η κεντρική εκδήλωση θα έχει μορφή ημερίδας στην οποία έχουν προσκληθεί από το υπουργείο να συμμετάσχουν στελέχη της Κομισιόν της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για τη μετά τον λιγνίτη εποχή. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου κατά πάσα πιθανότητα στην Κοζάνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης