Οι τρεις βασικές τάσεις για την υπεράκτια αιολική ενέργεια το 2020 σύμφωνα με μελέτη της ORE Catapult

Οι τρεις βασικές τάσεις για την υπεράκτια αιολική ενέργεια το 2020 σύμφωνα με μελέτη της ORE Catapult

Οι επιχειρήσεις διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το υδρογόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο σημερινό και μελλοντικό δίκτυο

Τις τρεις βασικές τάσεις που θα διέπουν την αγορά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το 2020, παρουσιάζει ο αναλυτής της ORE Catapult, Tom Quinn.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να δημοσιεύσει την ενεργειακή πολιτική κατά το 2020. Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό των εξελίξεων στον υπεράκτιο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναμένεται ειδική στήριξη στην καινοτομία.

Νεοεισερχόμενοι παίκτες στην αγορά

Αναμένεται μεγαλύτερη εισροή νέων μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα επέτρεπαν τη μετάβαση στον ευρωπαϊκό τομέα αιολικής ενέργειας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν φορέα εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου που αναγγέλλει σχέδια για εγκατάσταση πλωτών αιολικών εγκαταστάσεων στις υπεράκτιες πλατφόρμες στη Βόρεια Θάλασσα.

Θα μπορούσε επίσης να είναι η χρονιά για τις επιχειρήσεις μεγάλων τεχνολογιών που θα αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία νέας γενιάς στον τομέα των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω άμεσων ή έμμεσων συμφωνιών.

Η δυναμική του υδρογόνου

Οι επιχειρήσεις διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το υδρογόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο σημερινό και μελλοντικό δίκτυο.

Η δυνατότητα παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς του υδρογόνου από την πλεονάζουσα αιολική ενέργεια εμπορικά θα μετασχηματίσει τον ενεργειακό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεδομένα, ψηφιακές προκλήσεις και ευκαιρίες

Το 2020 θα μπορούσε να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Κατά τη διάρκεια του 2020, οι εξελίξεις στην τεχνολογία των drones, θα μπορούσαν να επιτρέψουν την παράδοση ανταλλακτικών σε παράκτιο αιολικό πάρκο για επισκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης