Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Siemens αγοράζει το μερίδιο της Iberdrola στη Siemens Gamesa – Στα 1,1 δισ. ευρώ το τίμημα για το 8,1%

Η Siemens αγοράζει το μερίδιο της Iberdrola στη Siemens Gamesa – Στα 1,1 δισ.  ευρώ το τίμημα για το 8,1%

Το μερίδιο της Siemens θα μεταβιβασθεί στην Siemens Energy

Η Siemens αγοράζει το μερίδιο της Iberdrola στη Siemens Gamesa Renewable Energy SA (SGRE), σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, δεδομένου ότι προετοιμάζεται να συγχωνεύσει την επιχείρηση με τη δική της μονάδα ενέργειας αργότερα φέτος.

Η Siemens ενέκρινε την αγορά  του 8,1%  που κατέχει η  Iberdrola κατά 8,1% στην Siemens Gamesa, σε τιμή 20 ευρώ (22,08 δολ.) ανά μετοχή. Η Siemens θα πληρώσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μεταβιβάσει τα μερίδια της στη μελλοντική επιχείρησης Siemens Energy, ανέφερε η εταιρεία.
Η εξαγορά της Siemens Gamesa διευκολύνει τη λειτουργία της Siemens για τη μελλοντική της εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία στον τομέα της ενέργειας και του ηλεκτρισμού. Η συγκεκριμένη εταιρεία, γνωστή ως Siemens Energy, σχεδιάζεται να στεγάσει τις δραστηριότητες της Siemens στον κλάδο Αέριο και Ενέργεια (GP) και την επένδυση μετοχών του ομίλου στο SGRE.
Η Siemens Gamesa ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, όταν συγχωνεύθηκε η εταιρεία Gamesa με την επιχείρηση αιολικής ενέργειας της Siemens. Η συναλλαγή έδωσε στον γερμανικό όμιλο ποσοστό 59% στη διευρυμένη εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης