Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα αποτελέσματα Exxon και Chevron οδήγησαν σε υποχώρηση τις μετοχές

tags :
Τα αποτελέσματα Exxon και Chevron οδήγησαν σε υποχώρηση τις μετοχές

Εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας

Οι αδύναμες τιμές του αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου οδήγησαν σε υποχώρηση τα   τριμηνιαία αποτελέσματα των Exxon Mobil Corp και Chevron Corp, ωθώντας τις μετοχές των δύο μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου των ΗΠΑ χαμηλότερα και σηματοδοτώντας μια αδύναμη εκκίνηση για το νέο έτος.
Ενώ οι εφάπαξ πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή διαγραφές ήταν μεγάλες, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι τα κέρδη επηρεάσθηκαν από τα ασθενέστερα περιθώρια στο αργό πετρέλαιο, την παραγωγή χημικών προϊόντων και στην παραγωγή καυσίμων.
Οι μετοχές της Exxon και της Chevron ήταν τουλάχιστον κατά 3% χαμηλότερα στη πρωινή διαπραγμάτευση λόγω των μικτών αποτελεσμάτων και των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου στην Exxon υποχώρησαν κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, οι οποίες μειώθηκαν πρόσφατα, με κέρδη 5,6 δισ. δολαρίων, από 6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Το κέρδος ανά μετοχή, με εξαίρεση το εφάπαξ κέρδος από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ήταν 41 σεντς, κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street ύψους 43 σεντ και 71 σεντ πριν από μια πρόσφατη προειδοποίηση.
Η Chevron σημείωσε απώλειες ύψους 6,61 δισ. δολαρίων από κέρδη ύψους 3,73 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.
 Η εταιρεία είχε χρεώσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων διαγραφών, για την αξία των ιδιοκτησιών πετρελαίου και φυσικού αερίου που δεν ήταν πλέον οικονομικό να αντλούν.  Εξαιρουμένων των χρεώσεων,τα κέρδη του κατά 1,49 δολάρια ανά μετοχή υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.
Αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές της Royal Dutch Shell κατέγραψαν χαμηλό της τριετίας, αφού έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ανάκαμψη των μετοχών εν μέσω βραδύτερης παγκόσμιας ανάπτυξης και ασθενών τιμών των βασικών προϊόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, Darren Woods, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις φυσικού αερίου, διύλισης και χημικών προϊόντων έχουν υποφέρει από χαμηλές τιμές. Η Exxon θα συνεχίσει να επενδύει σε νέα έργα, ανέφερε, περιγράφοντας την αδυναμία του περιθωρίου ως "βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο".


Exxon Mobil: Υποχώρησαν κατά -5,2% τα κέρδη το δ΄ 3μηνο 2019, στα 5,69 δισ. δολ.

Πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil Corporation για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (31/1) η πετρελαϊκή εταιρεία, εν μέσω μικρότερων περιθωρίων κέρδους στις επιχειρήσεις διύλισης και χημικών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 5,69 δισ. δολ. έναντι 6 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, τα έσοδα της Exxon Mobil κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,6% στα 67,17 δισ. δολ. έναντι 71,90 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας, σημειώθηκε οριακή άνοδος της τάξεως του +0,2% σε ετήσια βάση, στα 4,02 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Οι δραστηριότητές μας ήταν καλές, ενώ η βραχυπρόθεσμη προσφορά στις κατάντη και χημικές επιχειρήσεις επηρέασε τα περιθώρια και τα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Darren Woods, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, προσθέτοντας ότι «η αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές μας παραμένει ισχυρή».
«Παραμένουν επικεντρωμένοι στη βελτίωση των βασικών μας επιχειρήσεων, στην αύξηση της αποδοτικότητας και στη βελτιστοποίηση της αξίας του επενδυτικού μας χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε ο κ. Woods.

Chevron: Υποχώρηση των κερδών, ζημιές  6,61 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο 2019

Υποχώρησαν τα έσοδα του πετρελαϊκού κολοσσού η Chevron Corp., ανακοινώνοντας ζημιές για το δ' τρίμηνο του 2019.
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ζημιές 6,61 δισ. δολ. ή 3,51 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 3,73 δισ. δολ. ή 1,95 δολ. ανά μετοχή, το 2018.
Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, όπως απομειώσεις και διαγραφές συνολικού ύψους 10,4 δισ. δολ. από διάφορα έργα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,49 δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet για 1,47 δολ.
Τα έσοδα υποχώρησαν 14% στα 36,35 δισ. δολ. χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 38,96 δισ. δολ.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης