Πολωνία: Η PKN Orlen αναζητεί εταίρο για υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Πολωνία: Η PKN Orlen αναζητεί εταίρο για υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Η χώρα δεν διαθέτει επί του παρόντος αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης


Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Πολωνίας η  PKN Orlen σχεδιάζει να επιλέξει συνεργάτη κατά το πρώτο τρίμηνο για το πρώτο αιολικό πάρκο στη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε την Πέμπτη 30/1/2020 η αναπληρωτής επικεφαλής Patrycja Klarecka.
Για την Πολωνία, ο ανοικτός αιολικός τομέας, μαζί με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θεωρείται ευκαιρία για να στρέψει την ενεργειακή βιομηχανία σε πράσινη πορεία.
Η χώρα δεν διαθέτει επί του παρόντος αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης.
Η κρατική PKN Orlen θέλει να έχει 1,2 gigawatts σε υπεράκτιες αιολικές μονάδες, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να γίνει ένας πολυ-ενεργειακός όμιλος.
"Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή το 2023-2024. Είχαμε προγραμματίσει να επιλέξουμε έναν συνεργάτη μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Ωστόσο, λάβαμε πολύ καλές και παρόμοιες προτάσεις ... και έτσι θα θέλαμε να προσεγγίσουμε αυτή τη διαδικασία με πιο προηγμένο τρόπο ", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Klarecka.
"Νομίζω ότι (το PKN θα επιλέξει εταίρο για αιολική ενέργεια στην ανοικτή θάλασσα) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, το αργότερο έως τα μέσα του 2020", πρόσθεσε.
Μεταξύ των πολωνικών εταιρειών που επιθυμούν να κατασκευάσουν αιολική ενέργεια στη Βαλτική Θάλασσα είναι η PGE και η ιδιωτική Polenergia.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης