Τελευταία Νέα

Navigant Research: Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας κατά 627 GW μέχρι το 2028

Navigant Research: Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας κατά 627 GW μέχρι το 2028

Επίπεδες το 2017 και το 2018 οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών

Σχεδόν 627 GW νέας ισχύος αιολικής ενέργειας αναμένεται να εγκατασταθεί μέχρι το 2028, σύμφωνα με την ανάλυση της Navigant Research.

Ειδικότερα, η έκθεση «Επισκόπηση της παγκόσμιας αιολικής ενέργειας» ανέφερε ότι η νέα χωρητικότητα αντιπροσωπεύει μια αγορά αξίας άνω των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά την περίοδο.

Παράλληλα, η Navigant δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών ήταν επίπεδες από το 2017 έως το 2018, αλλά «σημειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο σημαντικές αλλαγές στην αγορά αιολικής ενέργειας».

Οι αλλαγές αυτές εδράζονται σε προσαρμογές σε πιο ανταγωνιστικά περιβάλλοντα πολιτικής και μείωσης ή εξάλειψης των επιδοτήσεων. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές αντισταθμίζονται από την αύξηση της ανάπτυξης σε χώρες που δεν ήταν παλαιότερα στο κάδρο των αγορών αιολικής ενέργειας.Επίσης, η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων αναμένεται να παρουσιάσει ετήσιο ρυθμό αύξησης 16% σε μια δεκαετή περίοδο πρόβλεψης. Η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ευρώπη είναι οι κορυφαίες αγορές, με τις ΗΠΑ σύντομα να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο ερευνητής της Navigant Research, Jesse Broehl, δήλωσε: «Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας εξαρτάται από τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού και τις μη παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η αιολική ενέργεια όλο και περισσότερο σε υπεράκτιες αλλά και χερσαίες περιοχές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης