Ηλεκτρισμός

Συμφωνίες 431 εκατ. δολ. της National Grid για τη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου

Συμφωνίες 431 εκατ. δολ. της National Grid για τη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου

Η υπηρεσία που θα παρασχεθεί είναι γνωστή ως "αδράνεια" στο δίκτυο, η οποία βοηθά να κρατήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε λειτουργία με τη σωστή συχνότητα


Η National Grid ανακοίνωσε την Τετάρτη 29/1/2020 ότι έχει συμφωνήσει πέντε συμβάσεις 328 εκατομμυρίων λιρών (431 εκατομμύρια δολάρια) για μια περίοδο έξι ετών για υπηρεσίες διαχείρισης της σταθερότητας του ηλεκτρικού συστήματος στη Βρετανία.

Ο Εθνικός Διαχειριστής του Ηλεκτρικού Συστήματος National Grid δήλωσε ότι η νέα προσέγγιση, που συμφωνήθηκε με τις Drax, Rassau Grid Services, Statkraft, Triton και Uniper, θα εξοικονομήσει στους καταναλωτές μέχρι τα 128 εκατομμύρια λίρες για τα έξι χρόνια. Η βασική υπηρεσία που θα παρασχεθεί είναι αυτό που είναι γνωστό ως "αδράνεια" στο δίκτυο, το οποίο βοηθά να κρατήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε λειτουργία με τη σωστή συχνότητα, ανακοίνωσε η National Grid.

Χωρίς ρεύμα 1,1 εκατ. καταναλωτές το καλοκαίρι

Τον περασμένο Αύγουστο, η διακοπή ρεύματος άφησε 1,1 εκατομμύρια πελάτες  χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν 1 gigawatt (GW) της τροφοδοσίας βγήκε εκτός σύνδεσης, υπήρξε μια μεγάλη πτώση στη συχνότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που διασχίζει το δίκτυο.

Οι επακόλουθες έρευνες για το περιστατικό δημιούργησαν επίσης ανησυχίες για το πώς διαχειρίζεται το σύστημα ο Διαχειριστής του Ηλεκτρικού Συστήματος National Grid. Σύμφωνα με τη νέα προσέγγιση, η National Grid ανακοίνωσε ότι η αδράνεια θα επιτευχθεί χωρίς να χρειάζεται να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό θα επιτρέψει τη λειτουργία περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα του συστήματος με χαμηλότερο κόστος. "Αυτή η προσέγγιση είναι η πρώτη του είδους της σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τη φιλοδοξία μας να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2025", δήλωσε ο Julian Leslie, επικεφαλής των δικτύων της ESO


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης