Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το συνταξιοδοτικό ταμείο της Νέας Υόρκης θέτει υπό αναθεώρηση 27 εταιρείες άνθρακα

Το συνταξιοδοτικό ταμείο της Νέας Υόρκης θέτει υπό αναθεώρηση 27 εταιρείες άνθρακα

Το ταμείο έστειλε επιστολές με το ερώτημα πόσο δαπανούν για να απομακρυνθούν από τον καύση άνθρακα για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και πόσα από τα έσοδά τους προέρχονται από τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών


Το συνταξιοδοτικό ταμείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης επανεξετάζει 27 εταιρείες άνθρακα και θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις για $ 98 εκατομμύρια σε εκμεταλλεύσεις εντός δύο μηνών δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.
Οι αναθεωρήσεις από το τρίτο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο των ΗΠΑ, με διαχείριση 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσαν να δώσουν τον τόνο για άλλα ταμεία που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Thomas DiNapoli σε συνέντευξή του την Τρίτη 29/1/2020 δήλωσε ότι το γραφείο του ξεκίνησε  να ελέγχει πριν από αρκετές εβδομάδες εταιρείες με τουλάχιστον 10% έσοδα από θερμικό άνθρακα ή καύση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το συνταξιοδοτικό ταμείο έστειλε επιστολές με το ερώτημα πόσο δαπανούν για να απομακρυνθούν από τον καύση άνθρακα για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, πόσο από τα έσοδά τους προέρχεται από τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, μεταξύ άλλων παραγόντων.
"Θέλουμε να μείνουμε γενικά επενδυμένοι, και πολλές από τις επενδύσεις μας είναι μέσω παθητικών οχημάτων. Αλλά θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι εταιρείες θα τοποθετηθούν μακροπρόθεσμα », δήλωσε στο Reuters.
Υπό εξέταση είναι η Arch Coal Inc, η Consol Energy Inc και η Peabody Energy Corp, μεταξύ άλλων.
Οι μετοχές εξόρυξης άνθρακα υφίστανται πίεση, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν στραφεί σε άλλες πηγές καυσίμων όπως το φυσικό αέριο και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μειώνοντας τις συνολικές εκπομπές άνθρακα των ΗΠΑ σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι μετοχές αποτελούν μόνο ένα κλάσμα των 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κρατικού δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος, κάνοντας οποιαδήποτε απόφαση συμβολική, δήλωσε ο DiNapoli.
Άλλα συνταξιοδοτικά συστήματα έκαναν παρόμοια βήματα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ταμείου συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων της Καλιφόρνια, το οποίο το 2017 είχε πωλήσει μετοχές σε 14 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Arch και η Peabody, ακολουθώντας έναν κρατικό νόμο που τον υποχρεώνει να μελετήσει και ενδεχομένως να αποχωρήσει από τον κλάδο.
Ωστόσο, εκείνη την εποχή προσδιόρισε τρεις άλλες εταιρείες θερμικού άνθρακα που δεν υπόκεινται σε εκποίηση "επειδή είχαν επιδείξει σχέδια για τη μετάβαση των επιχειρηματικών τους μοντέλων ώστε να προσαρμοστούν στην καθαρή παραγωγή ενέργειας".
Ο DiNapoli σκοπεύει να ξεκινήσει τις αναθεωρήσεις άλλων ενεργειακών εκμεταλλεύσεων, όπως για επενδύσεις σχετικές με έργα άμμου πετρελαίου, επεσήμανε. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης