Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Σοβαρή κυβερνοεπίθεση σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ιρραήλ

Σοβαρή κυβερνοεπίθεση σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ιρραήλ


Η IEC παρέχει περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από μικρότερους ιδιωτικούς ανταγωνιστές


Το Ισραήλ αντιμετώπισε μεγάλη κυβερνητική επίθεση σε έναν από τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας πριν από μερικούς μήνες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz την Τετάρτη 29/1/2020.
"Ήταν μια πολύ σοβαρή, πολύπλοκη προσπάθεια να ελέγξουμε και να παραλύσουμε έναν από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής μας", δήλωσε ο Steinitz στο συνέδριο της CyberTech στο Τελ Αβίβ
Ο Yosi Shneck, επικεφαλής του επιχειρηματικού κινήματος στον κυβερνοχώρο και της επιχειρηματικής ανάπτυξης στο κρατικό χρηματιστήριο Israel Electric Corp (IEC), δήλωσε στο Reuters ότι γνώριζε το περιστατικό, αν και δεν ήταν εναντίον ενός από τα εργοστάσια της εταιρείας του.
Η IEC παρέχει περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από μικρότερους ιδιωτικούς ανταγωνιστές. Η κρατική υπηρεσία αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο 11.000 ύποπτα κυβερνοεπιθέσεις κάθε δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Yiftah Ron-Tal, καθιστώντας την μία από τις πιο στοχευμένες εταιρείες στον κόσμο.
Ο Shneck είπε ότι οι μαχητικές ομάδες όπως η Παλαιστινιακή Hamas, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και «κράτη που δεν τους αρέσει το Ισραήλ, όπως το Ιράν» πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες από τις επιθέσεις.
Η IEC έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με ιαπωνική ενεργειακή οντότητα που θα περιλαμβάνει την κυβερνο-άμυνα κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των φετινών καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης