Σε δεύτερη φάση θα αναζητηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης ΑΠΕ στο νησί της Λέσβου
«Αποτελεί γενεακή ευκαιρία ο ταυτοχρονισμός της πολιτικής ηγεσίας με την διοίκηση της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατά τη διάρκεια ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και του forum "ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ" στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαύρος, "εντός του 2020 προωθούνται επενδύσεις στον τομέα της γεωθερμίας στη Μήλο", ενώ σε δεύτερη φάση θα αναζητηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εν λόγω ΑΠΕ στο νησί της Λέσβου.
"Ζητούμενο είναι η ηλεκτρική διασύνδεση με την ενδοχώρα", σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν και "η γεωθερμία δεν μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας, είναι απαραίτητη για το ενεργειακό μείγμα της".
Όπως είπε, για την προώθηση της γεωθερμίας απαιτούνται συγκλίσεις με τους τοπικούς φορείς και τόνισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση".
Στο πολύ σημαντικό γεωθερμικό δυναμικό της Ελλάδας, αλλά και στις εφαρμογές της αναφέρθηκε απ΄ την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής γεωθερμίας του ΑΠΘ Μιχάλης Φυτίκας, καθώς όπως είπε η Ελλάδα έχει περισσότερες από 700 θερμές πηγές ανά την επικράτεια.
Η γεωθερμία είναι η ενέργεια με το χαμηλότερο κόστος, απαιτεί τις φθηνότερες επενδύσεις, έχει πολύ σημαντική απόδοση για την παραγωγή ενέργειας και τη θέρμανση, δήλωσε ο κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, πρώην υπουργός Οικονομικών και επίτροπος περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ ΕΛΛΕΤ. Όπως τόνισε, "θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή παραγωγής στη Β. Ελλάδα", ενώ δυνητικά μέσω της γεωθερμίας, "όλα τα χωριά της Ελλάδας θα μπορούσαν να είναι ενεργειακά ανεξάρτητα".
www.worldenenrgynews.gr