Περιβάλλον

Φ. Φόρτωμας (ΝΔ): «Αναγκαία η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου για την Σαντορίνη»

Φ. Φόρτωμας (ΝΔ): «Αναγκαία η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου για την Σαντορίνη»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων  προτείνει τη λήψη μέτρων και νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο, την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής στην Σαντορίνη


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών,κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη,  Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη & Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Αρμόδιο για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκη Σκέρτσο, κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα την αναγκαιότητα συνδιαμόρφωσης στρατηγικού σχεδίου για την Σαντορίνη.

Θέτοντας το επίκαιρο και φλέγον πρόβλημα της Σαντορίνης που εντοπίζεται στην υπερβολικά μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών, η οποία ξεπερνά τις δυνατότητες του νησιού και δε μπορεί να υποστηριχθεί από τις υπάρχουσες ελλιπείς υποδομές, ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τα ανώτερα κυβερνητικά όργανα να εκφράσουν τις θέσεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.
Παράλληλα, ο κ. Φόρτωμας προτείνει τη λήψη ορθών μέτρων και νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο, την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής στην Σαντορίνη, την κατάρτιση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου, όπως και τη δρομολόγηση των αναγκαίων πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν το επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του νησιού ως σύγχρονος τουριστικός προορισμός.
*Σε ξεχωριστό αρχείο επισυνάπτεται η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων.

www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης