Τελευταία Νέα

Πλωτό ηλιακό συγκρότημα στο Άμστερνταμ με πρωτοποριακή διαχείριση ενέργειας

Πλωτό ηλιακό συγκρότημα στο Άμστερνταμ με πρωτοποριακή διαχείριση ενέργειας

Τα φωτοβολταϊκά , οι αντλίες θερμότητας και οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας που είναι εγκατεστημένες σε μεμονωμένα σπίτια στην περιοχή του Άμστερνταμ λειτουργούν σαν ένα ενιαίο μεγάλο σύστημα

Σε ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό σύστημα ενεργειακής διαχείρισης βασίζεται ένα πλωτό ηλιακό συγκρότημα στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με στοιχεία που αναδημοσιεύει το PV-Europe.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Μαθηματικών της Fraunhofer (ITWM) έχουν αναπτύξει ένα νέο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ φωτοβολταϊκών συστημάτων, συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών, αντλιών θερμότητας και ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, καθίσταται εφικτή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, ακόμη και ενόψει της μεταβλητότητας του ρεύματος που προκαλείται από τη διακύμανση της παραγωγής ηλεκτρισμού από τα ηλιακά συστήματα.

Ενεργειακή διαχείριση για ολόκληρη την κοινότητα

Η βάση είναι ένα κοινό σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, καθώς χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά μεμονωμένα κτίρια. «Έχουμε αναπτύξει αυτό σε ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας για ολόκληρες τις ενεργειακές κοινότητες» είπε χαρακτηριστικά ο Matthias Klein.

Για παράδειγμα, τα φωτοβολταϊκά συστήματα, οι αντλίες θερμότητας και οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας που είναι εγκατεστημένες σε μεμονωμένα σπίτια στην περιοχή του Άμστερνταμ λειτουργούν σαν ένα ενιαίο μεγάλο σύστημα.

 Έχουν ήδη υλοποιηθεί πολλά έργα με το νέο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας. Για παράδειγμα, τα κτίρια μιας πλωτής ηλιακής κατοικίας σε ένα κανάλι στο Άμστερνταμ συνδέθηκαν μεταξύ τους μέσω ενός έξυπνου δικτύου. Τα κτίρια διαθέτουν φωτοβολταϊκά στην οροφή και τροφοδοτούν με ρεύμα ολόκληρο τον οικισμό μέσω αυτού του δικτύου. Επιπλέον, σε κάθε κτίριο έχει εγκατασταθεί μια μπαταρία αποθήκευσης. Παρέχονται επίσης σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης