Ενέργεια

Τόκιο 2020: Mε υδρογόνο θα τροφοδοτείται η Ολυμπιακή φλόγα για πρώτη φορά

Τόκιο 2020: Mε υδρογόνο θα τροφοδοτείται η Ολυμπιακή φλόγα για πρώτη φορά

Οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να αντισταθμίσουν όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων


Το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για να τροφοδοτήσει την Ολυμπιακή φλόγα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές τη Δευτέρα 27/1/2020, στο πλαίσιο των προσπαθειών της «Τόκιο 2020» για τη διοργάνωση φιλικών προς το περιβάλλον Αγώνων.
Οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να αντισταθμίσουν όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων και επίσης να χρησιμοποιήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Ιαπωνία.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανέφερε ότι σε ορισμένα στάδια της λαμπαδηδρομίας θα χρησιμοποιηθεί υδρογόνο, το οποίο δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται και θα τροφοδοτήσει επίσης το τελετουργική φλόγα στον Ολυμπιακό βωμό στις τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων.
Το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της φλόγας στο ταξίδι του μέσω των περιοχών της Φουκουσίμα και της Αϊχί, καθώς και τμήματα του Τόκιο, με το  αέριο που χρησιμοποιείται σε άλλα στάδια της διαδρομής.
"Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τους Αγώνες, η «Τόκιο 2020» προωθεί σταθερά την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών με σκοπό την υποστήριξη της υλοποίησης μιας κοινωνίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα", ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση.
Περίπου 500 οχήματα με κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.
Άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των Αγώνων περιλαμβάνουν τα κρεβάτια από ανακυκλώσιμο χαρτόνι στο χωριό των αθλητών, τα ολυμπιακά μετάλλια που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα καταναλωτικά ηλεκτρονικά και η δάδα που αποτελείται από απόβλητα αλουμινίου.
Η λαμπαδηδρομία αρχίζει στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου και θα επισκεφθεί και τους 47 νομούς της Ιαπωνίας πριν από την τελετή έναρξης στις 24 Ιουλίου.




www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης