Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολωνία: Ανοιχτή σε συγχωνεύσεις με κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας η PGNiG

Πολωνία: Ανοιχτή σε συγχωνεύσεις με κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας η PGNiG

Η κυβέρνηση της Πολωνίας σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο παίκτη ικανό να ανταγωνιστεί τις διεθνείς αγορές


Η πολωνική εταιρεία φυσικού αερίου PGNiG είναι ανοικτή για συγχωνεύσεις με άλλες ενεργειακές εταιρείες, ανακοίνωσε  την Παρασκευή 24/1/2020 ο νεοδιορισμένος διευθύνων σύμβουλος της, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ενοποιήση κρατικές επιχειρήσεις για να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά.
Το πολωνικό κράτος είναι σημαντικός μέτοχος στον ενεργειακό τομέα με την PKN Orlen σχεδιάζει να αναλάβει το εργοστάσιο ραφιναρίσματος Lotos και την κρατική εταιρεία ενέργειας Energa.
Η κυβέρνηση της Πολωνίας σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο παίκτη ικανό να ανταγωνιστεί τις διεθνείς αγορές.
"Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια επιχείρηση, αλλά να εργαστούμε για την πολωνική οικονομία", δήλωσε ο επικεφαλής της PGNiG Jerzy Kwiecinski,  και πρώην υπουργός Οικονομικών.
"Βλέπουμε τη δυνατότητα συνέργειας με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στην αγορά μας, συμπεριλαμβανομένων των PKN και Lotos", ανέφερε.
Ο Kwiecinski είπε ότι όλα τα σενάρια είναι δυνατά όταν πρόκειται για συνεργασία με άλλες κρατικές επιχειρήσεις και οι εξαγορές στην Πολωνία και στο εξωτερικό δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Ο Kwiecinski συμπλήρωσε επίσης ότι η Πολωνία θα πρέπει να μειώσει εντελώς την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο μετά το 2022 και ότι ο όμιλος εντείνει την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός Πολωνίας.
Τον Δεκέμβριο, η PGNiG δήλωσε ότι προχώρησεσε συμφωνία με  την ουκρανική ERU Management Services για συνεργασία στην εξόρυξη και την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ουκρανία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης