Επιχειρήσεις

Με διακοπή ηλεκτροδότησης απειλείται η Creta Farms - Παίρνει πίσω τα αυτοκίνητα των πωλητών η Ηertz

tags :
Με διακοπή ηλεκτροδότησης απειλείται η Creta Farms - Παίρνει πίσω τα αυτοκίνητα των πωλητών η Ηertz

Πάνω από 600.000 ευρώ φέσι στα ΕΛΤΑ Eνέργεια απειλούν να παραλύσουν την εταιρία και η διοίκηση μοιράζει συνταγές

Την ώρα που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η σύμβαση του ομίλου Βιντζηλαίου με τις τράπεζες η Creta Farms δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο με αποτέλεσμα να εγείρονται αμφιβολίες για την επιβίωσή της
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν χθες  η αποστολή εξωδίκου από τα ΕΛΤΑ Ενέργεια στα οποία οφείλει περί τις 600.000 ευρώ από λογαριασμούς ρεύματος. Στο εξώδικα η ΕΛΤΑ Ενέργεια προειδοποιεί με διακοπή ρεύματος αν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί. Είχε προηγηθεί «καταδρομική» ενέργεια της Hertz η οποία πήρε πίσω περί τα 35 αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν πωλητές της εταιρίας. Τα αυτοκίνητα είχαν μισθωθεί με leasing αλλά δεν είχαν καταβληθεί τα μισθώματα. Επισημαίνεται ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων δεν τα πήγαιναν εδώ και αρκετούς μήνες ούτε καν για service υπό το φόβο ότι η εταιρία Hertz θα τα κρατήσει.
Είναι προφανές ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την εταιρία η οποία έχει σχεδόν μηδενική ρευστότητα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά και για το ρόλο του CRO ο οποίος έχει κατευθύνει και εγκρίνει πληρωμές τους προηγούμενους μήνες προς άλλες κατευθύνσεις αδιαφορώντας για τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Πάντως παρά την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί περίπου 10 στελέχη του ομίλου Impala-Βιντζηλαίου όπως αναφέρουν πληροφορίες από εργαζόμενους της Creta farms βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην εταιρία λαμβάνοντας πληροφορίες για τις συνταγές και τα συστατικά που χρησιμοποιεί. Το γεγονός αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά δεδομένου ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση με τον όμιλο Βιντζηλαίου και σε περίπτωση που η διαφαινόμενη συμφωνία λάβει αρνητική τροπή θα βρεθεί υπόλογη τόσο η διοίκηση των Παπαγιαννόπουλου-Τσίρμπα όσο και ο CRO της EY κ. Χουρδάκης για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί βιομηχανικού απορρήτου.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης