Περιβάλλον

Προτροπή Von der Leyen στους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή

tags :
Προτροπή Von der Leyen στους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Πράσινη Συμφωνία έχει θέσει την Ε.Ε. στην πρωτοπορία της μάχης για την κλιματική αλλαγή

«Η Ευρώπη έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης στην αναζήτηση ενός μέλλοντος χωρίς άνθρακα χάρη στη νέα Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε η Ursula von der Leyen στους παγκόσμιους ηγέτες των κρατών και των εταιρειών στο Νταβός την Τετάρτη (22/1).
Δίνοντας μια έμμεση απάντηση στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Donald Trump και την αποδοκιμασία του προς τους διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι πρέπει να δράσουμε», παραθέτοντας συντριπτικές αποδείξεις όπως τις χαρακτήρισε.
«Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει γρήγορα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ως πρώτη προτεραιότητά της την Πράσινη Συμφωνία.
Η Ευρώπη θα γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050».
Τόνισε πως ο προϋπολογισμός για επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω της Πράσινης Συμφωνίας θα δημιουργήσουν ένα κύμα για τις «πράσινες επενδύσεις».
«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική μας» ανέφερε, χαρακτηρίζοντάς την ως σχέδιο που «δίνει πίσω στον πλανήτη αυτό που χρειάζεται περισσότερο».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης