Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ξεκινά στην Ισπανία η κατασκευή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα φωτοβολταϊκού έργου των 300 MW

Ξεκινά στην Ισπανία η κατασκευή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα φωτοβολταϊκού έργου των 300 MW

Σημαντική θα είναι η αναζωογόνηση της περιοχής οικονομικά με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι ισπανικές εταιρείες Solarcentury και Encavis για την κατασκευή  του μεγαλύτερου μέχρι τώρα φωτοβολταϊκού έργου Talayuela Solar με συνολική ισχύ 300 MW στην ισπανική πόλη Κάθερες.

Το έργο υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Deutsche Bank. (HCN) και η συμφωνία έκλεισε με την υπογραφή PPA, που μεταφράζεται ως σταθερό και εγγυημένο εισόδημα κατά τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του, όπως αναμεταδίδει το PV- Europe.

Aναμένεται ότι το έργο και η αντίστοιχη οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής θα οδηγήσουν στη δημιουργία περισσότερων από 1.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας για την περιοχή συνολικά.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Solarcentury, το έργο Talayuela Solar (το οποίο καλύπτει μια έκταση 822 εκταρίων, ισοδυναμεί με 1.644 γήπεδα ποδοσφαίρου) περιλαμβάνει 320 εκτάρια προστατευόμενης γης που προστατεύονται και βελτιώνουν το φυσικό περιβάλλον και την τοπική άγρια φύση.

Μάλιστα, από την προστατευόμενη γη, 100 εκτάρια θα χαρακτηριστούν ως προστατευτική ζώνη με την Solarcentury να δεσμεύεται για την αναδάσωση 1.600 δέντρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρείται η φυσική χλωρίδα και πανίδα.

Εγκατάσταση 1 εκατ. σχεδόν ηλιακών συλλεκτών

Η Solarcentury θα εγκαταστήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο (977.000) ηλιακούς συλλέκτες κατά τη διάρκεια του έργου. Για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας μεγάλης κλίμακας εγκατάστασης στην ίδια τη γη, τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα αγκυρωθούν στο έδαφος χωρίς να χρειάζονται συγκεκριμένα θεμέλια.

Το έργο θα τεθεί σε λειτουργία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ικανό να τροφοδοτήσει περίπου 150.000 σπίτια και να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 170.000 τόνους ετησίως.

Ο Neil Perry, Οικονομικός Διευθυντής της Solarcentury σχολίασε πως: «Το Talayuela Solar αποτελεί πραγματικά θετικό ορόσημο για την Solarcentury και τη βιομηχανία μας, αποδεικνύοντας με σαφήνεια πώς η ηλιακή ενέργεια μπορεί να συμβάλει σε ένα ανανεώσιμο μέλλον 100% χωρίς την ανάγκη κυβερνητικών επιχορηγήσεων. Συμβάλλει παράλληλα στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης