Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

F. Donmez: Πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της Τουρκίας ως το 2030

F. Donmez: Πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της Τουρκίας ως το 2030

H TOGG έχει συνεργασία με το υπουργείο για να καθορίσει τη βέλτιστη θέση για την εγκατάσταση σημείων γρήγορης φόρτισης στη χώρα

Περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους της Τουρκίας μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Donmez.

Ειδικότερα, το ΥΠΕΝ σχεδιάζει την μελέτη εγκατάστασης σημείων φόρτισης στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Το πρώτο μάλιστα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε 18 μήνες από την ομάδα TGG της Τουρκίας, έναν όμιλο βιομηχανικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των ομίλων Anadolu, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding.

Παράλληλα, η TOGG έχει συνεργασία με το υπουργείο για να καθορίσει τη βέλτιστη θέση για την εγκατάσταση σημείων γρήγορης φόρτισης στη χώρα.

«Αυτά τα σημεία θα πρέπει να είναι σε θέση να φορτίζουν ένα αυτοκίνητο σε περίπου 15-25 λεπτά, ανάλογα με την ικανότητα και τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει χωρητικότητα 50-100 KWh στο δίκτυο» εξήγησε ο υπουργός.

Επομένως, οι μονάδες ταχείας φόρτισης που βρίσκονται στις επιλεγμένες περιοχές πρέπει να διαθέτουν επαρκή τροφοδοσία για να ανταποκριθούν σε αυτήν την απαίτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος είναι τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, οι σταθμοί φόρτισης να βρίσκονται και στις μικρές πόλεις της χώρας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης