Ενέργεια

Η RWE θα μειώσει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας έως το 2030 λόγω της κατάργησης του άνθρακα – Σε υψηλό πενταετίας η μετοχή

Η RWE θα μειώσει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας έως το 2030 λόγω της κατάργησης του άνθρακα – Σε υψηλό πενταετίας η μετοχή

Η επιχείρηση θα λάβει αποζημίωση ύψους 2,6 δισ. ευρώ

Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, θα μειώσει περίπου 6.000 θέσεις εργασίας έως το 2030, ή σχεδόν το ένα τρίτο του τρέχοντος εργατικού δυναμικού της, λόγω της σταδιακής κατάργησης του καφέ άνθρακα ως ενεργειακής πηγής, ανακοίνωσε την Πέμπτη 16/1/2020.
Η RWE θα λάβει επίσης 2,6 δις. ευρώ  ως αποζημίωση για 15 χρόνια προκειμένου να περιορισθούν οι επιπτώσεις στην επιχείρηση , συμπληρώνοντας ότι αυτό ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις της για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποκλείει απώλεια κερδών από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
"Η RWE απλώνεται στα όρια του δυνατού", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rolf Martin Schmitz "Και θα αναλάβουμε το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης που απαιτεί η γερμανική κυβέρνηση για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα".
Οι μετοχές του ομίλου αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο κατά 1,3% στα 30,04e, έχοντας αγγίξει προηγουμένως το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Σεπτεμβρίου 2014. Οι traders χαιρέτισαν το αποτέλεσμα μετά από μήνες μηνυμάτων.

H RWE έχει κύκλο εργασιών 13,4 δισ ευρώ και 17748 υπαλλήλους.Τα συνολικά της assets είναι 85,9 δισ.
Ο Schmitz αρνήθηκε τις εικασίες ότι η RWE θα μπορούσε τώρα να επιδιώξει να πουλήσει τα ενεργειακά στοιχεία του άνθρακα, προσθέτοντας ότι ο όμιλος, ο οποίος είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος της Ευρώπης στις ΑΠΕ μετά την Iberdrola και Enel, θα βρίσκεται δίπλα στους υπαλλήλους του.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης