Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η εξόντωση Soleimani μέρος ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης Trump

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η εξόντωση Soleimani μέρος ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης Trump

Η επίθεση σε βάρος του έγινε προληπτικά για την αποτροπή επιθέσεων είπε ο Pompeo

Τη θέση ότι η εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Qassem Soleimani αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης αμερικανικής στρατηγικής «αποτροπής» που δυνητικά έχει επίσης εφαρμογή στην Κίνα και τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Χούβερ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Pompeo δεν έκανε καμία αναφορά στην απειλή άμεσα επικείμενων επιθέσεων σχεδιασμένων από τον Soleimani.
Όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε πως επαναλαμβάνει τη θέση ότι η αμερικανική επιδρομή της 3ης Ιανουαρίου εναντίον αυτού που για πολλούς ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος αξιωματούχος στην Ισλαμική Δημοκρατία έγινε προληπτικά, για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.
Ο Pompeo επικεντρώθηκε στην ομιλία του σε αυτό που αποκάλεσε στρατηγική της κυβέρνησης του Donald Trump να εφαρμόσει «αληθινή αποτροπή» έναντι του Ιράν, καθώς όπως υποστήριξε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών ενεθάρρυναν την ιρανική «κακόβουλη δραστηριότητα».
Οι Δημοκρατικοί και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τον ισχυρισμό της κυβέρνησης του Trump περί αυτοάμυνας με βάση πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας περί άμεσα επικείμενων επιθέσεων στις οποίες κατ’ αυτές ενεχόταν ο Soleimani.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης