Περιβάλλον

Η «γκάφα» του S. Morrison για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας στην Αυστραλία

Η «γκάφα» του S. Morrison για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας στην Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι υποστηρικτής του άνθρακα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Αυστραλία, λόγω της πύρινης λαίλαπας που έχει ξεσπάσει.

Σήμερα, δοκιμάζεται η πόλη Περθ στη Δυτική Αυστραλία. Στα περίχωρά της μαίνεται δασική πυρκαγιά που έχει καταστρέψει κτίρια και απειλεί ανθρώπους και κατοικίες.

Επίσης, δραματική είναι και η κατάσταση στο νησί Κάνγκαρο Άϊλαντ στη Νότια Αυστραλία, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και έχει κατακαεί το 30% της έκτασής του.Μάλιστα, έχουν εκδοθεί και αυστηρές προειδοποιήσεις προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το νησί αυτό λοιπόν επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αλλά υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Απευθυνόμενος σε κατοίκους είπε ότι ευτυχώς εκεί δεν υπήρξαν νεκροί, όπως σε άλλα φλεγόμενα σημεία της Αυστραλίας. Κι όμως, όπως του υπενθύμισαν οι κάτοικοι, εκεί χάθηκαν δύο άνθρωποι. Προσπάθησε να ανασκευάσει ο πρωθυπουργός αλλά η γκάφα είχε ήδη καταγραφεί.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το 1/3 των παγκόσμιων εξαγωγών άνθρακα - μια από τις πηγές ενέργειας που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου - προέρχεται από την Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι υποστηρικτής του άνθρακα και όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές, δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του. «Δεν θα στερήσω την εργασία από χιλιάδες Αυστραλούς εγκαταλείποντας τους παραδοσιακούς τομείς», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης