Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πρωτιά των ΑΠΕ τον Απρίλιο του 2019 στις ΗΠΑ - Ξεπέρασε για πρώτη φορά τον άνθρακα

tags :
Πρωτιά των ΑΠΕ τον Απρίλιο του 2019 στις ΗΠΑ - Ξεπέρασε για πρώτη φορά τον άνθρακα
Οι ανανεώσιμες πηγές παρείχαν το 23% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Απριλίου του περασμένου έτους, ενώ ο άνθρακας παρείχε το 20%
Τον Απρίλιο του 2019 ξεπέρασαν για πρώτη φορά οι ΑΠΕ την μηνιαία παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ από άνθρακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.
Ειδικότερα, οι ανανεώσιμες πηγές παρείχαν το 23% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Απριλίου του περασμένου έτους, ενώ ο άνθρακας παρείχε το 20%.
«Το αποτέλεσμα αυτό αντικατοπτρίζει τις μακροπρόθεσμες αυξήσεις στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις μειώσεις στην παραγωγή άνθρακα» σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Παράλληλα, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι συνήθως χαμηλότερη την άνοιξη και το φθινόπωρο, επειδή οι θερμοκρασίες είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλους μήνες.
Η αιολικκή ενέργεεια έφθασε σε ρεκόρ 30,2 εκατ. MWh τον Απρίλιο του 2019, ενώ η ηλιακή παραγωγή έφθασε επίσης σε μηνιαία ρεκόρ ύψους 7,8 εκατομμυρίων MWh τον Ιούνιο του 2018.
Η υδροηλεκτρική παραγωγή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, υποστήριξε επίσης τη συνολική αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια ανήλθε σε 25 εκατομμύρια MWh τον Απρίλιο.

Συνεχίζεται η μείωση του άνθρακα

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στις Η.Π.Α. συνέχισε την πτώση της πέρυσι. Ωστόσο, αναμένεται σύμφωνα με την EIA το 2020 ο άνθρακας να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με τις ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης