Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Κοινές θέσεις για τον East Med – Στηρίζουμε την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ

tags :
Χατζηδάκης: Κοινές θέσεις για τον East Med – Στηρίζουμε την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ
Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν επίσης την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ και συμφώνησαν ότι το έργο πρέπει να προωθηθεί προκειμένου να αρθεί η ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου
Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ να προωθήσουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί των τριών χωρών Κωστής Χατζηδάκης Γιώργος Λακκοτρύπης και Yuval Steinitz κατά την τριμερή συνάντηση που είχαν πριν από λίγο στο Ζάππειο στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα σε επίπεδο πρωθυπουργών.
Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν επίσης την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ και συμφώνησαν ότι το έργο πρέπει να προωθηθεί προκειμένου να αρθεί η ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου.
Ωστόσο θα πρέεπι να επιλυθούν το τεχνικό ζήτημα της διαλειτουργικότητας του Eurasia με την διασύνδεση Κρήτης – Αττικής το οποίο δεν φαίνεται να προβληματίζει αλλά και της χρηματοδότησης και της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά στηρίζει την ηλεκτρική διασύνδεσης ενώ σχετικά με τον East Med διαπίστωσε ότι οι τρεις χώρες χρησιμοποιούν τη ίδια φρασεολογία υπογραμμίζοντας ΄τοι δεν πρόκειται για αγωγό που εναντιώνεται σε οποιαδήποτε χώρα της περιοχής αλλά για ένα έργο ειρήνης και συνεργασίας των χωρών της περιοχής

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης