Τελευταία Νέα

Από τις ΑΠΕ το 48,5% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το 2019

Από τις ΑΠΕ το 48,5% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το 2019
Η μετατόπιση οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τις ΑΠΕ παρήγαγε το 2019, η Βρετανία σύμφωνα με όσα ανέφερε η National Grid. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εξέλιξη, δεδομένου ότι στη χώρα τα ηνία ανήκουν στον άνθρακα.
Έχοντας οικοδομήσει το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στον κόσμο με άνθρακα στη δεκαετία του 1880, ο άνθρακας έγινε η κυρίαρχη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας και κύριος οικονομικός μοχλός για τον επόμενο αιώνα. Πέρυσι, όμως, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δεσμεύτηκε να επιτύχει εκπομπές με καθαρό μηδενικό ρυθμό μέχρι το 2050 και τον Νοέμβριο θα φιλοξενήσει τις διεθνείς συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη.
Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 48,5% ης ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το 2019, προήλθε από τις ανανεώσιμες ενώ το τα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο συνεισέφεραν περίπου το 43%. Τα υπόλοιπα προήλθαν από βιομάζα.
Η μετατόπιση οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Βρετανίας, με αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια να παράγει περισσότερο από το ένα τέταρτο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας το 2019, από μόλις 2,3% το 1990.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης