Διεθνή

Pompeo: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στην Κύπρο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ

tags :
Pompeo: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στην Κύπρο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και το State Department βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για καθορισμό νέας ημερομηνίας επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo, στην Κύπρο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Ιράκ, η οποία επιτάσσει την παρουσία του στην Ουάσιγκτον.
Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος επρόκειτο να είναι ο τελευταίος σταθμός στο ταξίδι του κ. Pompeo καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί Ουκρανία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Κύπρο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται δήλωση της εκπροσώπου του State Department, Morgan Ortagus, η απόφαση για αναβολή της επίσημης περιοδείας λήφθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, η περιοδεία του Πομπέο αναβλήθηκε «λόγω της ανάγκης του γραμματέα να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, για να συνεχίσει να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση στο Ιράκ και να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Morgan Ortagus σε ανάρτησή του στο Twitter.
Να σημειωθεί ότι oι συναντήσεις θα προγραμματιστούν εκ νέου.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου βρίσκεται σε επαφή με το State Department για καθορισμό νέας ημερομηνίας έλευσης του κ. Pompeo στην Κύπρο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης