Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τετραπλασιασμός της χωρητικότητας φωτοβολταϊκών σε 784 MW το 2019 για την Πολωνία

Τετραπλασιασμός της χωρητικότητας φωτοβολταϊκών σε 784 MW το 2019 για την Πολωνία
Η Πολωνία κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της καθαρής ενέργειας
Στην κορυφή της λίστας των χωρών με την ελκυστικότητα των επενδύσεων βρίσκεται η Πολωνία, σύμφωνα με τον Δείκτη Υποδομών CMS 2019, όπως αναμεταδίδει το PV- Europe.
Ειδικότερα, οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατέχουν σημαντική θέση στο δείκτη υποδομής CMS του 2019, με την περιοχή να αναφέρεται ως ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για επενδύσεις σε υποδομές. Ειδικότερα, η Πολωνία παρουσίασε έντονα την έκθεση, η οποία περιγράφει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ως «γεμάτη ευκαιρίες» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η υψηλή κατάταξη της Πολωνίας ενισχύεται από διεθνείς και τοπικές εταιρείες επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια όπως η Sun Investment Group (SIG) που εισέρχεται σε μια ανθηρή αγορά συμφωνιών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας (CPPA).
Η Πολωνία τετραπλασιάστηκε την εγκατεστημένη χωρητικότητα φωτοβολταϊκών σε 784 MW το 2019, σύμφωνα με την SolarPower Europe.

«Η αύξηση της δημοτικότητας των CPPA έχει φθάσει και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη - η Πολωνία κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της καθαρής ενέργειας» αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση. Σε αυτό, όπως συμπληρώνει, σημαντικό ρόλο παίζει η πολιτική σταθερότητα της χώρας, η διευκόλυνση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι νέες νομοθεσίες που προωθούν τις δημοπρασίες των φωτοβολταϊκών έργων σε χαμηλές τιμές.
«Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από μια χώρα να απομακρυνθεί αμέσως από τη βιομηχανία άνθρακα. Αντιθέτως, παρατηρούμε πολύ λογικές προσπάθειες για τη διαφοροποίηση της πολωνικής ενεργειακής υποδομής με τις πρωτοβουλίες της για τη στήριξη της κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και την υποστήριξη παρόμοιων δράσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rafał Rzeszotarski, Γενικός Διευθυντής της SIG.
Η SIG είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και κατασκευάζει επί του παρόντος έργα ηλεκτροπαραγωγής μικρής κλίμακας στην ηλιακή ενέργεια στην Πολωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης