Ενέργεια

Κατά 4,4% υποχώρησαν οι εκπομπές CO2 το γ' τρίμηνο του 2019 στην Ολλανδία

Κατά 4,4% υποχώρησαν οι εκπομπές CO2 το γ' τρίμηνο του 2019 στην Ολλανδία
Τα νοικοκυριά κατέλαβαν μερίδιο στις συνολικές εκπομπές CO2 άνω του 17%
Κατά 4,4% υποχώρησαν οι εκπομπές CO2 στην Ολλανδία το γ΄ τρίμηνο του 2019 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία CBS.
Ήταν ελαφρώς λιγότερο θερμό το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2018 (3Q18). Προσαρμοσμένη σε αυτές τις καιρικές συνθήκες , οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2009, δήλωσε η CBS.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σε αυτή την τάση συνέβαλαν και οι ίδιες οι εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν λιγότερο άνθρακα και περισσότερο φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 1,9% το τρίτο τρίμηνο, σημείωσε η CBS, ενώ οι εκπομπές μειώθηκαν.
Την ίδια περίοδο, οι εκπομπές CO2 από τις εταιρείες διαχείρισης ενέργειας, νερού και αποβλήτων μειώθηκαν κατά σχεδόν 13% σε ετήσια βάση.
«Αυτές οι εταιρείες αντιπροσώπευαν σχεδόν το 29% των συνολικών εκπομπών CO2», τόνισε η CBS.

Υψηλότερες εκπομπές CO2 από τον τομέα των νοικοκυριών και των υπηρεσιών

Περισσότερο φυσικό αέριο χρησιμοποιήθηκε για τη θέρμανση των σπιτιών και η κατανάλωση καυσίμου κινητήρων αυξήθηκε επίσης.
Τα νοικοκυριά κατέλαβαν μερίδιο στις συνολικές εκπομπές CO2 άνω του 17%. Οι εκπομπές CO2 από τον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3% σε ετήσια βάση. Το μερίδιο του τομέα των υπηρεσιών στις συνολικές εκπομπές ανήλθε σε σχεδόν 11%.
Οι εκπομπές CO2 από τον τομέα των μεταφορών αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο.
Ο τομέας αυτός αντιπροσώπευε πάνω από 17% των συνολικών εκπομπών. Οι εκπομπές από τον κλάδο των αερομεταφορών, τις οδικές μεταφορές και την εσωτερική ναυσιπλοΐα αυξήθηκαν, ενώ οι εκπομπές θαλάσσιων ναυτιλιακών μειώθηκαν, σύμφωνα με την CBS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης