Τελευταία Νέα

Viteri (Iberdrola): Ενεργότερος ο ρόλος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας τα προσεχή χρόνια

Viteri (Iberdrola): Ενεργότερος ο ρόλος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας τα προσεχή χρόνια
Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021
Πιο ενεργό ρόλο τα προσεχή χρόνια θα έχουν οι ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα της Iberdrola, Xabier Viteri.
Παράλληλα, ελπίζει ότι τη νέα χρονιά η εταιρεία θα αυξήσει τον στόχο της για τις ΑΠΕ σε σύγκριση με τον φιλόδοξο στόχο των 10 GW μέχρι το 2022.
«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πληρούν το 50% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας για πρώτη φορά. Η Αυστραλία είναι ιδανικό μέρος για επενδύσεις λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και της σταθερής αγοράς» τόνισε στον Guardian Australia, ο Viteri.
Επίσης, το Port Augusta Renewable Energy Park βρίσκεται υπό κατασκευή από την ιδιωτική DP Energy. Μάλιστα, η διευθύντρια της εταιρείας, Catherine Way τόνισε πως το έργο θα ανήκει και θα λειτουργεί από την Iberdrola.
Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
«Το προφίλ ανέμου ταιριάζει πολύ καλά με τη ζήτηση της Νότιας Αυστραλίας και η ηλιακή ενέργεια αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα. Πιστεύω ότι οι εταιρικοί, μεγάλοι πελάτες, ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την καθαριότητα των πηγών ενέργειας για τα έργα τους, για την κατανάλωσή τους» είπε μεταξύ άλλων ο Fernando Santamaria, ο υπεύθυνος της Iberdrola
στην Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης