Διεθνή

Trump και Abe δηλώνουν 100% σύμμαχοι μετά την προκλητική ενέργεια της Β.Κορέας

Trump και Abe δηλώνουν 100% σύμμαχοι μετά την προκλητική ενέργεια της Β.Κορέας
Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα είχαν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής Προεδρίας, Μάικλ Φλιν με τον Νοτιοκορεάτη ομολόγό του, Κιμ Κουάν-Τζιν
Σοβαρές διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η ενέργεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τόνισε: «Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει και να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας, του σπουδαίου συμμάχου μας, 100%», κάνοντας δηλώσεις από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe.
Από την πλευρά του, ο Abe, παίρνοντας τον λόγο πριν από τον αμερικανό πρόεδρο, κατήγγειλε από το βήμα ότι "η πυραυλική δοκιμή είναι εντελώς απαράδεκτη".
Ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε από μια βάση σε δυτική επαρχία της Βόρειας Κορέας, διένυσε σχεδόν 483 χιλιόμετρα πριν πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Η δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντηση των Trump και Abe, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε διαβεβαιώσει την Ιαπωνία ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής του, μετά την δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου, η οποία αψήφησε μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα είχαν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής Προεδρίας, Μάικλ Φλιν και ο Νοτιοκορεάτης ομολόγός του, Κιμ Κουάν-Τζιν, που συμφώνησαν να εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές για να σταματήσουν οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Νότιας Κορέας, η συνδιάλεξη έγινε κατόπιν αιτήματος του Φλιν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης