Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 40 GW

Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 40 GW
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκαταστήσει σχεδόν 10 GW ενώ έργα άνω των 4 GW βρίσκονται υπό κατασκευή
Δια στόματος της Βασίλισσας Ελισάβετ επιβεβαιώθηκε ο στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου περί παραγωγής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα στα 40 GW έως το 2030, από 8,5 GW που είναι σήμερα.
H βρετανική κυβέρνηση θα στηρίξει την ανάπτυξη πλωτών ανεμογεννητριών, ενώ η συγκεκριμένη ομιλία ακολουθεί δέσμευση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson στην προεκλογική του εκστρατεία για την τόνωση των στόχων της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο μηδέν μέχρι το 2050.
Μάλιστα, μέσω της ομιλίας που παρουσίασε η βασίλισσα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε τη σημασία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για την ανάπτυξη της οικονομίας, μειώνοντας τις εκπομπές. Τόνισε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει σήμερα το 34% της παγκοσμίως εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκαταστήσει σχεδόν 10 GW ενώ έργα άνω των 4 GW βρίσκονται υπό κατασκευή.
Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχει μειωθεί αισθητά, λόγω της κυβερνητικής στήριξης αλλά και της αυξημένης χρήσης της τεχνολογίας, που επιφέρει των πτώση των εκπομπών CO
2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης